Kwalificatie WK 2022

Via de Nations League kunnen landen zich kwalificeren voor het WK 2022 in Qatar. Door deze mogelijkheid om zich via deze competitie te kunnen kwalificeren, heeft de UEFA de Nations League erg interessant gemaakt voor de Europese voetballanden.

De beste 2 groepswinnaars van de Nations League seizoen 2020/21 mogen hopen op een plaats op het Wereld Kampioenschap. Deze 2 landen mogen play-off wedstrijden spelen voor een plaats op het eindtoernooi in Qatar.

Hoe wordt de stand bepaald?

2 groepswinnaars van dit seizoen krijgen toegang tot de play-offs, maar welke van de 14 groepswinnaars betreffen het? Hoe wordt de stand in de Nations League bepaald?

De overall Nations League ranking bepaald de stand per League. Alle landen in League A worden bijvoorbeeld op één hoop gegooid, waarbij de UEFA kijkt naar de twee landen met de hoogste positie in de poule, het hoogst aantal punten, doelsaldo, enzovoorts.

Play-off wedstrijden

In totaal mogen 13 Europese landen uitkomen op het WK voetbal. De 55 lidstaten van de UEFA worden in de reguliere WK-kwalificatie verdeeld over 10 poules, waarvan de groepswinnaars zich rechtstreeks kwalificeren voor het WK.

De 2 beste groepswinnaars van de Nations League worden bij de 10 nummers twee uit de reguliere WK-kwalificatie gevoegd. Deze 12 landen spelen play-offs om de resterende 3 WK-tickets.

Land al geplaatst?

Als een groepswinnaar al geplaatst is via de normale kwalificatieronde of al play-offs mag spelen, dan schuift die plaats door naar de volgende beste groepswinnaar volgens de overall ranking.

Gepubliceerd op: 12-10-2017 | Bijgewerkt op: 27-09-2021 | Door:

Deel 'Via Nations League kwalificeren voor het WK 2022 in Qatar'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar is mogelijk via de Nations League. 2 landen mogen play-off wedstrijden spelen voor het Wereld Kampioenschap.