Kwalificatie EK 2021

Kwalificatie voor het EK voetbal in 2021 is mogelijk via de Nations League seizoen 2018/19. Een voordeel van de Nations League is dat de wedstrijden spannender worden, omdat er een prijs te winnen valt. Om de opzet nog aantrekkelijker te maken, heeft de UEFA besloten dat landen zich ook kunnen kwalificeren voor het Europees Kampioenschap voetbal.

De normale kwalificatiewedstrijden worden afgewerkt in 10 poules, waarbij de nummers 1 en 2 zich zullen kwalificeren voor het EK voetbal. Hierdoor zullen 20 landen rechtstreeks geplaatst zijn. De overige 4 landen kwalificeren zich via de Nations League. De normale kwalificatiewedstrijden vinden plaats in maart en eindigen in november.

Elke poule is goed voor één rechtstreekse kwalificatie, dus uit elke league komt een winnaar die zich plaatst voor het EK voetbal. Voordeel hiervan is dat er per league 1 land zich kan kwalificeren, waardoor ook kleine voetballanden vertegenwoordigd zullen zijn.

De play-offs voor het Europees Kampioenschap worden in maart gespeeld.

Play-offs per League

Elke league bestaat uit 4 groepen. De winnaars van elke groep vormen een groep, waardoor er per league een groep ontstaat. De landen in deze poules spelen play-off wedstrijden voor een plaats op het EK voetbal. Per league worden twee halve finales en een finale gespeeld.

Land al geplaatst?

Als een winnaar uit een groep al geplaatst is via de normale kwalificatieronde, dan schuift die plaats in de play-offs door naar de beste nummer 2 uit de league. Als een League geen 4 niet-gekwalificeerde landen heeft, dan schuiven die plaatsen door naar de beste landen uit een andere League, volgens de overall Nations League ranking.

Gepubliceerd op: 12-10-2017 | Bijgewerkt op: 26-09-2021 | Door:

Deel 'Via Nations League kwalificeren voor het EK 2021'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Kwalificatie voor het EK 2021 is mogelijk via de Nations League. 4 landen uit League A t/m D zullen zich kwalificeren voor het Europees Kampioenschap.