BetCity

Kwalificatie EK 2024

Kwalificatie voor het EK voetbal in 2024 is mogelijk via de Nations League seizoen 2022/23. Een voordeel van de Nations League is dat de wedstrijden spannender worden, omdat er een prijs te winnen valt. Om de opzet nog aantrekkelijker te maken, heeft de UEFA besloten dat landen zich ook kunnen kwalificeren voor het EK 2024.

De normale kwalificatiewedstrijden worden afgewerkt in 10 poules, waarbij de nummers 1 en 2 zich zullen kwalificeren voor het EK voetbal. Hierdoor zullen 20 landen rechtstreeks geplaatst zijn, naast gastland Duitsland. De overige 3 landen kwalificeren zich via de Nations League. De normale kwalificatiewedstrijden vinden plaats in maart en eindigen in november.

De play-offs voor het Europees Kampioenschap worden in maart gespeeld.

Play-offs per League A t/m C

De play-offs bestaan uit 3 paden en de winnaar van elk pad kwalificeert zich voor het EK. Elke league A t/m C bestaat uit 4 groepen. De winnaars van elke groep vormen een groep, waardoor er per league een groep ontstaat. De landen in deze poules spelen play-off wedstrijden voor een plaats op het EK voetbal. Per league worden twee halve finales en een finale gespeeld.

Land al geplaatst?

Als een winnaar uit een groep al geplaatst is via de normale kwalificatieronde, dan schuift die plaats in de play-offs door naar de beste nummer 2 uit de league. Als een League geen 4 niet-gekwalificeerde landen heeft, dan schuiven die plaatsen door naar de beste landen uit een andere League, volgens de overall Nations League ranking.

Gepubliceerd op: 12-10-2017 | Bijgewerkt op: 25-05-2022 | Door:

Reageer op 'Via Nations League kwalificeren voor het EK 2021'


1 reacties op 'Via Nations League kwalificeren voor het EK 2021'

Jouke de Jager

Voor hwt ek 2024 is Duitsland als orginaserend land rechtstreeks geplaatst dus naar mijn idee bestaat het kwalificatie toernooi niet uit 10 groepen maar uit 9 groepen van elk 6 landen de nummers 1 en 2 + de beste nummer 3 zijn dan rechtstreeks geplaatst voor hwt EK 2024 de overige 4 plaatsen komen dan uit de Nationsleague,

Geplaatst op 18-11-2021 om 06:30

Meer reacties tonen


Deel 'Via Nations League kwalificeren voor het EK 2021'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Kwalificatie voor het EK 2021 is mogelijk via de Nations League. 4 landen uit League A t/m D zullen zich kwalificeren voor het Europees Kampioenschap.

Voetbal bij Ziggo Sport